Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise srbskou kuchyni a zároveň seznamuje s historií této země i místopisnými zajímavostmi (2022)
Dlouhý popis
Výchozím bodem cesty po Srbsku a jeho kuchyni je Bělehrad. Miroslav Donutil se zde v jedné vyhlášené restauraci na soutoku Sávy a Dunaje setká s českým velvyslancem Tomášem Kuchtou, který ho seznamuje s místní kuchyní. Režisér George se mezitím v loveckém revíru Karakuša dozvídá o úpravě zvěřiny, aby se posléze přemístil do Muzea čokolády v hlavním městě. Oba přátelé pak navštíví české vesnice v tzv. Srbském Banátu, kde žijí potomci českých přistěhovalců z 18. a 19. století. Večer skončí u opulentní večeře ve vyhlášené bělehradské restauraci, kterou navštěvuje místní smetánka. Nakonec je čeká noční procházka městem, aby jim po vydatném hodování trochu slehlo...
Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise srbskou kuchyni a zároveň seznamuje s historií této země i místopisnými zajímavostmi (2022)
Stanice ČT1 | Datum St. 14.8.2024 | Čas 12.30 - 12.57 | Délka 27 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, HD |
Podobné pořady |