Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (2019)
Dlouhý popis
Na pstruží farmě se dovíme, k čemu se používá nádoba zvaná sač. Vesnice Borov tragickou historií připomíná osud českých Lidic. Zastavíme se ještě jednou v Korči, kde nám připraví pitu a zapékané dršťky. Setkáme se zde i s pravoslavným knězem, od nějž se dozvíme více o vztahu Albánie k církvi, a s malířem ikon Dokosem Sotirem. Imám mešity v Korči se rozpovídá o Iljaz Bej Mirahorim, jenž v 15. století povýšil Korču z osady na město. Tento díl ukončíme návštěvou malé, ale o to půvabnější sýrárny v horách.
Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (2019)
Stanice ČT1 | Datum Pá. 9.8.2024 | Čas 12.30 - 12.55 | Délka 25 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, HD |
Podobné pořady |