Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (2019)
Dlouhý popis
Začínáme povídáním o bylinkách a přecházíme do města Korča. V Korči navštívíme tavernu, kde připravují výborné klobásy. Ty se přímo v Korči také vyrábějí, tak se zajdeme podívat do výrobny uzenin. Navštívíme umělecké lyceum, tradiční pivovar, keramika Vasilaqa Kolevicu, který je také autorem masek, jež pokrývají stěnu divadla v Korči. Popovídáme si s ředitelkou této scény. A na závěr jede George s rybářem chytat vzácný druh pstruha ochridského ve vlnách Ochridského jezera.
Kulinářsko-cestopisný cyklus přibližuje prostřednictvím herce Miroslava Donutila a režiséra George Agathonikiadise albánskou kuchyni a zároveň seznamuje s místní historií i místopisem (2019)
Stanice ČT1 | Datum St. 7.8.2024 | Čas 12.30 - 12.55 | Délka 25 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, HD |
Podobné pořady |