Kanárské ostrovy očima Vladimíra Kroce.
Ostrovy plné chutí
Dlouhý popis
Stejně jako kultura nebo architektura, je i kuchyně Kanárských ostrovů rozkročena mezi dvěma kontinenty: Evropou a Jižní Amerikou. Dnes u nás běžné brambory se k nám dostaly v 16. století z And právě přes zdejší souostroví. Místní je nenazývají správně španělsky "patatas", ale důvěrně "papas." Dřív se vařily v mořské vodě, a tak získaly zvláštní texturu, až se jim začalo říkat vrásčité brambory - "papas arrugadas". "Krabaté" brambory mohou být přílohou třeba k marinovanému králíku, který je tady, na La Palmě, ale i na ostatních ostrovech, považovaný za národní jídlo...
Ostrovy plné chutí (Premiéra)
Stanice ČT1 | Datum So. 7.10.2023 | Čas 12.51 - 13.00 | Délka 9 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, premiéra, HD |
Podobné pořady |