Otakar Brousek tentokrát navštěvuje jabloňový sad Roberta Vyšaty, aby zjistil, jak se vyrábí jablečný mošt. Seznamuje se s jednotlivými odrůdami jablek a zjišťuje, jak vypadá každodenní starost o jablečný sad, proces sklizně a následná výroba přírodní šťávy konzervované pasterizací (2018). Režie: D. Slabý
Dlouhý popis
Nejčastější zkušenost moderního městského člověka se zemědělskými produkty je na talíři. Dovedeme si ale alespoň představit, kolik je za každým soustem práce a úsilí? Přijměte pozvání Otakara Brouska do jabloňového sadu Roberta Vyšaty, z jehož plodů vznikají lahodné mošty. Dozvíte se, jak je nutné ovocné stromy opečovávat, co ohrožuje úrodu a jaký vliv na ni mají hmyzí pomocníci. Budete přihlížet sklizni jablek a procesu jejich lisování a pasterizace. Na konci je přírodní šťáva bez jakýchkoliv dochucovadel.
Otakar Brousek tentokrát navštěvuje jabloňový sad Roberta Vyšaty, aby zjistil, jak se vyrábí jablečný mošt. Seznamuje se s jednotlivými odrůdami jablek a zjišťuje, jak vypadá každodenní starost o jablečný sad, proces sklizně a následná výroba přírodní šťávy konzervované pasterizací (2018). Režie D. Slabý
Stanice ČT2 | Datum So. 9.11.2024 | Čas 14.10 - 14.21 | Délka 11 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, HD |
Podobné pořady |