Česká brambora je jedna z nejlepších, roste v našich podmínkách, je naše a je chutná. Otakar Brousek se tentokrát vydává za chutí českých brambor. Jeho cesta začíná ve šlechtitelské stanici a poté zamíří na pole k zemědělcům, kde mimo jiné zjišťuje, jaké aspekty určují dobrou úrodu brambor (2018). Režie: D. Slabý
Dlouhý popis
Nejčastější zkušenost moderního městského člověka se zemědělskými produkty je na talíři. Dovedeme si ale alespoň představit, kolik je za každým soustem práce a úsilí? Přijměte pozvání Otakara Brouska na cestu za chutěmi a poznejte tradici i současnost českého zemědělství. Navazuje na tisícileté tradice a zkušenosti našich předků, ale používá ty nejmodernější technologie. Vždy je však těsně spjato s přírodou a jejími rozmary, které nemusí pravidelně stát na naší straně. V dnešním dílu se Otakar Brousek vydává za chutí českých brambor. Navštíví šlechtitelskou stanici, kde zjišťuje celý proces než hlíznatá rostlina doputuje k zemědělcům, od kterých se následně dozvídá, co je třeba, aby sklizeň brambor byla nakonec úspěšná.
Česká brambora je jedna z nejlepších, roste v našich podmínkách, je naše a je chutná. Otakar Brousek se tentokrát vydává za chutí českých brambor. Jeho cesta začíná ve šlechtitelské stanici a poté zamíří na pole k zemědělcům, kde mimo jiné zjišťuje, jaké aspekty určují dobrou úrodu brambor (2018). Režie D. Slabý
Stanice ČT2 | Datum Út. 6.8.2024 | Čas 19.20 - 19.30 | Délka 10 min. | Typ dokument | Specifikace stereo, širokoúhlé vysílání, skryté titulky, HD |
Podobné pořady |