Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin
Dlouhý popis
Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin (Premiéra)
Tur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso "stařené" tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku?
Stanice ČT2 | Datum Ne. 27.11.2022 | Čas 14.01 - 14.23 | Délka 22 min. | Typ dokument | Specifikace skryté titulky, premiéra, HD |
Podobné pořady |