Informace o pořadu    Komentáře    Fotogalerie    Opakování / ostatní díly    Podobné pořady    

obrazek
Dokument / Historie

Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin


Dlouhý popis
Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin (Premiéra)
Tur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso "stařené" tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku?


Komentáře k pořadu: 0 napiš první



Stanice
ČT2
Datum
Ne. 27.11.2022
Čas
14.01 - 14.23
Délka
22 min.
Typ
dokument
Specifikace
skryté titulky, premiéra, HD

Podobne televizni porady

Josef II.: Rebel na trůnu
Co pohánělo nezlomného reformátora v jeho snaze o spravedlivější společnost? Idealismus, v...
dnes 17.52
ČT2
Planeta pokladů
(Planet of Treasures) Latinská Amerika Kouzlo památek chráněných UNESCO v regionu utvářen...
dnes 18.46
ČT2
Sto divů světa (13/13)
(The 100 Wonders of the World) Koloseum, San Cristóbal de las Casas, Lima, zámek Villandry...
zítra 07.40
ČT2
Podobné pořady
Jestli se ti nelíbí naše nabídka podobných pořadů napiš nám.

Registrace
Přihlášení



Pátek 3. 2. 2023 Svátek má Blažej
Vyhrávej v casino.cz nebo na vyherni-automaty.cz   Prodávej s Plať-Mobilem.cz